Timmerdorp 't Zand

‘Waarom heeft ‘t Zand geen Timmerdorp?’, was de vraag. ‘Regel het maar!’, was het antwoord. En zo kwamen Remona Hertogh, Debby Burger, Michiel Smit, Ruud Dekker, Koen van Diepen en John van Woesik in december 2008 bij elkaar. Samen met medewerking van bijna alles en iedereen uit het dorp is op 6, 7 en 8 juli 2009 gestart met het eerste Timmerdorp in ’t Zand.

Het Land van Buur van de ijsvereniging wordt omgetoverd tot bouwterrein. Gedurende drie dagen timmert de jeugd uit ’t Zand er flink op los. In groepjes van vijf tot zes ontstaan prachtige bouwwerken en bovenal geniet de jeugd in ’t Zand zichtbaar. Ieder jaar wordt er een thema gekoppeld aan het timmerdorp. Naast de spijkers, het timmeren, meten en zagen zijn er diverse activiteiten te doen. Er loopt een animatieteam in het rond die de kinderen met leuke spelletjes bezig houdt, is er een springkussen aanwezig en als klap op de vuurpijl is er een disco waarin de timmerlieden al dansend flink los gaan op de beats van Bertus Stijgerpijp.

Met dank aan al die vrijwilligers en sponsoren is het Timmerdorp voortaan een ‘verplicht nummertje’ voor de jeugd aan het begin van de zomervakantie.

 

Vrienden van het timmerdorp

Contact.

Stichting Timmerdorp 't Zand, P/A Julianastraat 22, 1756 TM 't Zand, timmerdorptzand@gmail.com, Whatsapp:0629594967