Net zoals alle vorige jaren hebben we het timmerdorp terrein weer verdeeld in 3 veldjes namelijk:                     het Zaagveld, het Hamerveld en het Spijkerveld.

Door het grote aantal deelnemers hebben we dit jaar maar liefst 35 hutten. Dus dat beloofd een drukke boel te gaan worden. We zijn erg benieuwd wat er dit jaar weer voor mooie en originele hutten gebouwd zullen worden. Het thema is "de Ruimte"  (ufo, raket, space-centre, spaceshuttle, astronauten, starwars, aliens, de maan, planeten, sterren, etc. etc.)

Dankzij onder meer Houtbouw, Derako, de defensie en Omnihout zullen we ook dit jaar weer fantastisch hout krijgen. Mochten jullie nog hout hebben wat wij zouden kunnen gebruiken (spijker loos en het liefst geen oud sloophout) dan horen we het graag! Op zaterdag 21 juli zijn wij de hele dag aanwezig op het terrein en kan er hout gebracht worden.

Het zaagveld is het domein van de jongste kinderen, hier kunnen de kinderen uit groep 3 en groep 4 volop bouwen. Omdat dit meestal nieuwe en jonge deelnemers zijn proberen we altijd per hut 2 vrijwilligers te plaatsen. Dat is helaas nog niet helemaal gelukt, er zijn nog wat vacatures over.

Wij hebben dit jaar ook een mooie deal afgesloten met de online webshop www.opzijnplek.nl. Hier kan je goed gereedschap kopen, speciaal voor kinderen, en met de actiecode "timmerdorp2018" krijg je ook nog eens 10% korting. Zo hebben ze een mooi klein maar stevig hamertje speciaal voor jonge kinderen. Deze ligt lekker in de hand en is goed hanteerbaar voor de kleine klussers. Het is zeker de moeite waard om even te kijken.

Op het Hamerveld mogen de kinderen uit groep 5 en groep 6 hun creaties gaan bouwen. Op het hamerveld komen dit jaar wel 16 hutten te staan!! Er is veel animo uit deze leeftijdscategorie, dus daar kunnen we nog wel een paar jaar op bouwen!

Op het Spijkerveld komen de bouwspecialisten aan de beurt, want als je al een paar jaar heb meegedaan kan je   inmiddels al aardig bouwen en weet je ook wat het beste hout is. We hebben hier een paar grote hutten ingedeeld, maar er is ook ruimte om de hutten eventueel te splitsen. We laten dit meestal een beetje op zijn beloop gaan. Vooral de kinderen uit groep 8 regelen het meestal wel een beetje zelf.

Verder is het natuurlijk gewoon de bedoeling dat de kinderen gaan bouwen en timmeren en dat de vrijwilligers helpen waar het nodig is. Zoals jullie zo kunnen zien bij de indeling missen we hier en daar nog wat begeleiders. Zou je nog graag willen helpen stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het is overigens ook niet de bedoeling dat je tijdens timmerdorp zomaar besluit om te gaan helpen en blijft hangen, wij willen echt van te voren weten wie er komen en helpen!!

 

ga nu maar snel kijken met wie je dit jaar mag bouwen en timmeren.

Het Zaagveld

Het Hamerveld

Het Spijkerveld

 

 

 

De vrienden van

Logo rick Youenme                         

Timmerdorp 't Zand 2016

                          

Deze website is gemaakt door JK